013 204 51 20 info@warom.nl

Tilburgse elektrotalenten bundelen krachten en starten eigen bedrijf:

‘We hebben het mooiste vak van de wereld’

Ze kennen elkaar van hun gezamenlijke opleiding aan het ROC in Tilburg, deden als elektricien al regelmatig gezamenlijke klussen en hebben torenhoge ambities. We hebben het over de 25-jarige Aaron Scholten uit Loon op Zand en de 29-jarige geboren & getogen Tilburger Wam van der Wielen. In december besloten de twee om hun krachten te bundelen en startten ze hun eigen zaak: Warom Elektrotechniek.

Waarom Warom? Dat is het eerste wat veel mensen zich afvragen bij de naam van het bedrijf. “Het is een samenvoeging van onze voornamen en roept de nodige vragen op. Dat vonden wij wel leuk. Aan onze bedrijfsnaam is geen marketingbedrijf te pas gekomen,” vertelt Aaron met een glimlach.

Warom is een elektrobedrijf dat zich zowel richt op particulieren als bedrijven. “Of het nu gaat om renovaties van huizen, smarthometechnieken of utiliteit in kantoorpanden, winkels of horeca: wij draaien er onze handen niet voor om. We passen ons aan de vraag van de klant aan,” gaat Aaron verder.

De twee kennen elkaar dus al de nodige jaren en in december besloten ze de sprong in het diepe te wagen. “We hadden allebei een groot netwerk opgebouwd in de afgelopen jaren en besloten onze klanten samen te gaan servicen. Daarnaast hebben we allebei onze eigen specialismes en werken we keihard,” vult Wam aan.

Dat hard werken herkent Aaron wel. “Je hoort wel eens dat mensen zeggen dat ze werken om te leven. Bij mij is dat precies andersom. Aanpakken engas erop. Ik kan niet stilzitten en wil altijd aan de gang zijn.”

Grote ambities

Afgelopen maanden focusten Wam en Aaron zich op de opstart van hun bedrijfje en zochten ze bewust nog niet de publiciteit op. Zo waren de heren vier weken in Duitsland aan het werk voor een nieuwe vestiging van Five Guys en werkten ze eerder al voor projecten van Piet Klerkx, Bol.com, Van Mossel en de Nederlandse Spoorwegen. Maar hoewel Wam en Aaron graag voor grote bedrijven werken, vinden ze de opdrachten voor particulieren vaak nog leuker. “Het 1 op 1 contact met de klant, daar doen we het voor. Zij schakelen je in om iets in huis voor ze te regelen en dus zijn ze enorm geholpen als wij langs zijn geweest. Klant blij, wij blij,” zegt Wam.

Het duo werkt keihard aan de opbouw van het bedrijf. Werkweken van ruim zeventig uur per week zijn dan ook meer regel dan uitzondering. De twee hebben dan ook grote ambities. “Uiteindelijk willen we een mooie showroom openen met een hal en kantoorruimte erachter. Ook willen we meer jonge talenten laten zien hoe mooi ons vak is. Want ik vind dat we het mooiste vak van de wereld hebben. Daarom ben ik ook blij dat we onlangs zijn uitgeroepen tot erkend leerbedrijf,” vertelt Aaron met trots.

Altijd een bekend gezicht & passende oplossing

Wam en Aaron hebben beiden jarenlange ervaring als elektrotechnisch expert. Daarom weten ze ook hoe ze zich kunnen onderscheiden van andere bedrijven. “Bij grote elektrobedrijven zijn er vaak heel veel verschillende mensen bij een project betrokken. Een projectmanager, inkoper en elektricien bijvoorbeeld. Bij ons heb je altijd een bekend gezicht en bieden we een passende scherpe oplossing,” gaat Wam verder.

Die passende oplossing kunnen ze bieden doordat ze allebei hun eigen specialisme hebben. “Wam heeft een ICT-achtergrond en is dus heel erg goed met camerasystemen en verschillende netwerken. Ik ben van de creatieve oplossingen en deins nergens voor terug. Ik hou van hard werken en pak alles aan,” zegt Aaron.

 

Toekomst van elektrotechniek

Buiten het feit dat Wam en Aaron de techniek van nu als de beste beheersen, houden ze ook innovaties nauwlettend in de gaten. Zo zijn ze gespecialiseerd in smarthome: oftewel het zo makkelijk mogelijk maken voor de mensen. “Vroeger vond ik smarthome altijd voor luie mensen. Maar het is echt de toekomst. Ik heb het zelf ook thuis,” lacht Wam.

“Elektrische gordijnen, klimatiseren, heel het huis met je smartphone bedienen: ik vind het wel fraai. Dat het mogelijk is om met je telefoon de warmte per kamer te bepalen, lichten te dimmen en veel meer. Mooi toch,” vult Aaron aan.

Wam en Aaron denken dan ook dat de innovaties zich in rap tempo gaan opvolgen. “Waarschijnlijk gaan de traditionele schakelaars weg en heb je een tablet hangen waarmee je heel je huis kunt bedienen. Ook slimme deuren worden steeds meer van deze tijd. Bijvoorbeeld deuren openen met een vingerafdruk.”

Om ook bedrijven te kunnen blijven helpen, volgen de heren momenteel een opleiding meet- en regeltechniek. Want in het bedrijfsleven is dat de toekomst. “Veel grote bedrijven willen verduurzamen én geld besparen. Dat kan met meet- en regeltechniek. Daarom zijn we beiden deze opleiding gaan volgen,” zegt Aaron.

Meer informatie over Warom Elektrotechniek

Wil jij meer weten over het bedrijf van Wam en Aaron? Check dan vooral de website van Warom. Je vindt hier meer informatie over zowel de particuliere als zakelijke elektrotechnische werkzaamheden die Warom voor je kan verrichten.

Op de hoogte blijven van de laatste projecten van Warom? Volg ze dan op Facebook.