FAQ

Meest gestelde vragen

Of je nu verlichtingsreparaties, elektrische upgrades of een nieuwe installatie nodig hebt, wij staan klaar om kwalitatieve diensten te leveren die aan jouw behoeften voldoen en je verwachtingen overtreffen.

 • Onze snelle reactie is gebaseerd op onze toewijding om jouw behoeften met prioriteit te behandelen. Bij Warom Elektrotechniek begrijpen we dat onverwachte situaties zich kunnen voordoen en dat tijd essentieel is. Daarom hebben we een efficiënt team samengesteld dat direct klaarstaat om in actie te komen. Of het nu gaat om noodgevallen, vragen of verzoeken, onze snelle respons verzekert je dat je nooit lang op een oplossing hoeft te wachten.

Van verlichtingssystemen tot geavanceerde beveiligingsoplossingen, we hebben de expertise om een breed scala aan installaties te verzorgen. Onze gespecialiseerde diensten omvatten de installatie van elektrische systemen, data- en communicatienetwerken, audiovisuele apparatuur en meer. Of je nu op zoek bent naar modernisering, uitbreiding of nieuwe installaties, ons ervaren team staat klaar om met precisie en vakmanschap te werken. Met aandacht voor detail en de nieuwste technologieën zorgen wij ervoor dat elke installatie voldoet aan de hoogste normen van prestaties, veiligheid en efficiëntie.

U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via ons contactformulier. We zullen hier zo spoedig mogelijk op reageren.

Volt = de kracht van stroom (230v)

Ampère = de hoeveelheid stroom (16A / 25A)

Volt x Ampère = Watt (het vermogen)

Stroom is het eenvoudigst te vergelijken met water uit de kraan. In een kraan is de kracht van water altijd gelijk, of de kraan nu openstaat of niet. Draai je de kraan open, dan is de hoeveelheid water die eruit komt afhankelijk van hoever je de kraan opendraait; hoe verder open, hoe meer water. Dit is echter wel gebonden aan een maximum; meer kan er niet stromen. En zo is dat ook met stroom. De kracht van stroom is in normale huishoudens 230v. De hoeveelheid is gebonden aan een maximum van 16, 25 en soms 32 Ampère.

Een slim apparaat is een apparaat dat via wifi met het internet verbonden is en zelfstandig acties uitvoert, zonder daarvoor specifieke opdrachten te ontvangen. Veel van deze apparaten zijn bedienbaar via een app op de smartphone, ook zijn ze onderling te koppelen. Zo zijn er slimme lampen, die aangaan als er iemand thuiskomt in het donker, slimme deurbellen, maar ook slimme thermostaten en slimme rookmelders die niet alleen een alarm laten afgaan, maar ook een melding geven aan bijvoorbeeld een meldkamer van een beveiligingsbedrijf.

Er wordt in huis maar ook in bedrijven steeds meer gebruik gemaakt van slimme apparaten. Gemak dient immers de mens. Maar met deze apparaten die via het internet worden aangestuurd, komen er ook steeds meer pogingen van hackers om apparaten te hacken en/of data te onderscheppen. Dit kun je voorkomen door de installatie van een VPN (Virtual private network). Via VPN wordt dan altijd verbinding gemaakt met een externe server ergens ter wereld. Alle gegevens worden versleuteld verzonden, waardoor het hackers moeilijk wordt gemaakt. Beveilig daarnaast je netwerk altijd met een ingewikkeld password. Slimme apparaten hebben regelmatig een update nodig. Sla deze nooit over; er zitten ook altijd beveiligingsupdates bij.

 Voor het opladen van een accu (batterij) van een elektrische auto is stroom nodig. De grootte van de accu, oftewel het vermogen, is vervolgens van belang voor hoelang het duurt voordat de accu  is opgeladen. Dit vermogen wordt uitgedrukt in kiloWattuur (kWh). Normale huisaansluitingen beschikken standaard over fase-1 aansluitingen. Dit betekent dat alle stroom steeds via slechts één draad loopt. Het vermogen (Volt x Ampère 230 x 16 = 3680 Watt) dat je hier maximaal mee bereikt, is 3,7 kWh. Heb je nu een elektrische auto met een accu van 61 kWh dan laad je deze thuis met fase-1 laden in 16,5 uur op.  Kun je nu via fase-3 laden (waarbij de stroom over drie draden loopt in plaats van over een) dan wordt de laadtijd aanzienlijk verkort. 3x230v x 16A= 11kWh. Diezelfde accu van 61 kWh wordt nu opgeladen in ongeveer 5,5 uur. Om fase-3 te kunnen laden, moet de meterkast worden aangepast en moet ook de auto hiervoor geschikt zijn.

Bij Warom Elektrotechniek leveren we geen zonnepanelen. We kunnen wel de aanpassingen in de meterkast verzorgen en u in contact brengen met erkende zonnepanelenleveranciers.

Het besparen van energie is altijd een win-winsituatie; u hebt minder kosten en het milieu wordt minder belast. Energie besparen is helemaal niet moeilijk; we geven u 6 eenvoudig uitvoerbare tips.

1. Zet apparaten niet op stand-by: apparaten verbruiken toch stroom als ze niet gebruikt worden. Zet een apparaat volledig uit en laat laders niet los in een stopcontact zitten. (Een televisie die op stand-by staat, verbruikt meer dan € 30,- per jaar).

2. Maak kieren en spleten dicht: gebruik tochtstrips en kit kieren af.

3. Vervang lampen voor ledlampen: een ledlamp is ruim 80% zuiniger dan een gloei- of halogeenlamp en gaat veel langer mee. De hogere aanschafprijf is snel terugverdiend.

4. Schaf een slimme thermostaat aan: met een slimme thermostaat kunt u uw verwarming programmeren voor zowel overdag, ’s nachts en als u niet thuis bent.

5. Verbruik minder water: met minder watergebruik bespaart u en op uw energierekening én op de waterrekening. Schaf daarnaast een energiezuinige vaatwasser/wasmachine aan en laat deze alleen draaien als hij vol zit.

6. Ga voor een goede isolatie van de woning: veel woningen verliezen een aanzienlijke hoeveelheid energie via het dak en de muren. Een goede isolatie scheelt u veel in de energiekosten.

Het hebben van één of meerdere aardlekschakelaars in een huisaansluiting is in Nederland alweer bijna vijftig jaar een verplichting. En sinds 2005 zijn minimaal twee aardlekschakelaars per huishouden verplicht. Een aardlekschakelaar voorkomt dat apparaten onder stroom komen te staan in geval van kortsluiting. Een aardlekschakelaar (ook ALS genoemd) werkt automatisch en reageert op de totale stroomsterkte van de fase draad en de nuldraad. Registreert hij hierin een verschil dan maakt de ALS de groepen waarop hij is aangesloten spanningsloos. Per aardlekschakelaar mogen maximaal vier groepen worden aangesloten.

 • Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning. In een huis met domotica wordt het leven door elektrische apparaten gemakkelijker gemaakt.

  Wat kan er zoal met domotica?

  • het aan/uit schakelen en/of dimmen van verlichting

  • het aan/uit schakelen (en soms dimmen) van stopcontacten

  • het regelen van de temperatuur (koelen en/of verwarmen) en de ventilatie

  • toegangscontrole

  • het openen/sluiten van rolluiken, gordijnen, zonweringen, deuren en poorten

  • het op afstand bedienen via telefoon en computer van diverse apparaten

  • deur- (video)bel bediening via de telefoon

  • camerabediening in bijvoorbeeld tuin of oprit

  • het melden van alarm / rook.

Altijd een bekend gezicht & een passende oplossing

Wij begrijpen dat elektrische problemen op elk moment kunnen optreden. Daarom reageren we snel op je verzoeken en zijn we bereid om op een geschikt moment naar je toe te komen, inclusief avonden en weekenden.

Elektrotechnische installaties
voor je woning
of bedrijf

Wij garanderen dat u de meest uitstekende elektrotechnische installatie krijgt en we vertrekken pas wanneer u volledig tevreden bent.

Versterk
je ruimte met
onze oplossingen

Upgrade uw elektrische paneel om de energie-efficiëntie te verbeteren, de capaciteit te vergroten en uw woning of bedrijf te beschermen tegen stroompieken en elektrische branden.